Nieuwsartikel

Schako Smitsair

Persbericht:

Smitsair BV en Smitsair Jetsystemen BV zijn met terugwerkende kracht vanaf begin 2021 onderdeel van de SCHAKO Groep.
Zie het hierna genoemde persbericht:

Pure competence in Air

SCHAKO Group blijft groeien:  aanvullende competenties en betere toegang tot de Nederlandse markt via Smitsair.

Kolbingen, 2 maart 2021 – SCHAKO Group met uitgebreide technologische competentie en extra regionale marktpenetratie.

SCHAKO heeft met terugwerkende kracht vanaf begin 2021 de twee Nederlandse bedrijven Smitsair B.V. en Smitsair Jetsystemen B.V. overgenomen.

“De acquisitie van de twee Nederlandse Smitsair-ondernemingen zijn volledig in lijn met de strategie van de SCHAKO Group van regionale expansie en competentieverhoging”, benadrukt  Beat Vögeli, CEO van de SCHAKO Group.
De twee Smitsair-bedrijven zijn zeer bekend en succesvol in Nederland en omliggende markten.
“We zien veel kansen voor zowel Smitsair als de andere zes bedrijven van de SCHAKO Group om van elkaar te profiteren en samen sterker te worden.
Trouw aan ons motto: “Pure competence in Air”, benadrukt CEO Beat Vögeli de groei van de SCHAKO Group.

Smitsair met circa 40 medewerkers in de twee bedrijven Smitsair BV en Smitsair Jetsystemen BV is opgericht in 1917 en was tot eind 2020 onafgebroken eigendom van de oprichtersfamilie. Beide Smitsair-bedrijven zijn toonaangevende marktspelers op hun productgebied en gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van passieve, zichtbare ventilatiecomponenten, ventilatiekanalen en speciaal plaatwerk voor een breed scala aan ventilatie- en luchtdistributiesystemen. Het aandeel van individuele maatwerkoplossingen bij Smitsair  is ongeëvenaard hoog in de branche.

Tot nu toe beleverde Smitsair vooral de B2B-markt: rechtstreeks aan de industrie, utiliteitsbouw, scheepsbouw en landbouw. Maar Smitsair is ook goed gepositioneerd in de indirecte toeleveringsmarkt, met langdurige relaties in de regionale installatiesector.
(Meer info op www.smitsair.nl)

SCHAKO Group – De specialisten voor goede lucht.

Al meer dan 90 jaar houden we ons met niets anders dan lucht bezig. Onze kennis en expertise hebben van SCHAKO de specialist gemaakt voor individuele oplossingen voor uitdagingen op het gebied van lucht, klimaat, geluidsisolatie, brandbeveiliging en rookafvoer in gebouwen met commercieel of openbaar gebruik.  SCHAKO is de juiste keuze voor iedereen met bijzondere ruimtesituaties en speciale luchtvereisten. Onze kracht ligt in het vinden van individuele en intelligente oplossingen voor alle uitdagingen van onze klanten. Dat biedt SCHAKO u meer dan ooit: als onderdeel van de SCHAKO-groep hebben we samen met de bedrijven ADMECO, NOVENCO building & Industry, REVEN, SCHNEIDER  Elektronik en SIROCCO een uniek portfolio van ventilatie- en klimaatregelingscomponenten en -systemen voor commerciële gebouwen, openbare gebouwen, grote keukens, laboratoria, trappenhuizen, de procesindustrie, parkeergarages en tunnelsystemen.

Nieuwsoverzicht