Over ons

Historie gevel Smitsair

Het begin

In 1917 begon meneer Smit een smederij om staal te bewerken voor allerlei doeleinden. Al gauw stond smid Smit (what’s in a name) in stad en land synoniem voor kwaliteit en klantvriendelijkheid. Verschillende generaties uit de familie Smit namen de hamer over en ging door met het smeden van het familiebedrijf. Daarbij bleven ze trouw aan de principes van de oprichter.

Gestage groei

De familie Smit heeft hun ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. In de loop van de jaren worden verschillende ondernemingen toegevoegd aan het moederbedrijf. De kennis en kunde die we in ons 100-jarig bestaan hebben opgebouwd vormen de solide fundering voor het eigentijdse bedrijf dat we nu zijn. En aan dit succesverhaal voegen we nu een nieuw hoofdstuk toe met de toetreding tot de SCHAKO Group.

Vandaag de dag

Opdrachtgevers die zakendoen met Smitsair weten dat ze te maken hebben met een betrouwbare, vakkundige en ervaren partij waar ze altijd op kunnen rekenen. Niet alleen in Nederland, maar ook steeds vaker over de grens. Met het netwerk en de slagkracht van de SCHAKO Group worden de huidige marktpositie van Smitsair verder verstevigd en internationale ambities geconcretiseerd.

Klaar voor morgen

De voortdurend veranderende klantbehoefte en wereld maakt dat we continu in beweging zijn als het gaat om productontwikkeling, innovatie en marktbewerking. De expertise en marktpositie van Smitsair is een waardevolle toevoeging binnen de SCHAKO Group. Met het netwerk en de slagkracht van de SCHAKO Group aan onze zijde zijn we klaar voor de komende 100 jaar.

Geschiedenis

2021
Smitsair wordt onderdeel van SCHAKO Group

2018
Focus op ontwerp en fabricage van Jetsystemen en componenten voor airconditioning systemen

2004
Oprichting van Smitsair Jetsystemen

1975
Luchttechniek Zwolle integreert in Smitsair

1972
Luchttechniek Haarlem integreert in Smitsair. Smitsair neemt Luchttechniek Haarlem over

1966
Smitsair neemt Luchttechniek Zwolle over

1958
Smitsair betrekt huidige kantoor en fabriek in Uithoorn

1945
Focus op de fabricage en installatie van lucht- en rookkanalen

1917
Oprichting van de Smitsair-smederij in Amsterdam